dijous, 3 d’abril del 2014

Mar Capéans

La física gallega Mar Capeáns, que dirigeix un grup d’investigadors del CERN, un dels centres científics més importants del món, aposta per la divulgació i un ensenyament més atractiu de la física a les escoles i instituts.

Mai vaig tenir por a marxar, però si a tornar.
La científica Mar Capeáns comparteix la seva opinió a la revista Magazine, de la Vanguàrdia del dia 30 de març de 2014, que el problema de la falta de científica no és la falta d’interès dels joves estudiants, sinó de les persones que s’han d’encarregar de motivar los i fonamentar la investigació. El nombre de científics incrementaria notablement si hi haguessin persones que motivessin als joves a endinsar-se en el món de la ciència. A l’article, la científica comenta que va estar dubtant fins l’últim instant si estudiar Arquitectura o Física, però es va decantar per aquesta darrera perquè es va adonar que la Física obre moltes portes. Actualment, només un 15% dels estudiants de batxillerat trien la branca de ciències, i la pregunta és: què succeeix? Potser és que els alumnes ho troben massa complicat. Mar Capeáns diu que “a la vida trobaràs bons i mals professors, però el més important és no rendir-se, tenir força de voluntat i seguir endavant, però reconec que és més fàcil estant envoltat de gent que et dóna suport en les teves decisions” i comenta que un cop has assolit el teu objectiu no pots continuar sense un bon equip al teu costat, perquè cadascú té virtuts pròpies, i d’aquesta manera, totes juntes, s’aconsegueix el millor resultat possible.

Mar Capeáns diu que els instruments emprats en el seu treball ens permeten tornar enrere en el temps i descobrir l’origen de l’univers. En aquest cas veiem que és important invertir en la investigació i el desenvolupament. La pregunta “Quin va ser l’origen de l’univers?” és present al dia a dia de l’ésser humà i la seva resposta es troba al final d’un llarg camí d’investigació. Però com és que han trigat tant a invertir en la les arees d'investigació? Fins el segle XXI ningú abans s’havia plantejat endinsar-se en els misteris del món, i amb l’evolució de la tecnologia i amb la innovació de noves tècniques de recerca hem aconseguit avançar en aquest àmbit .

La crisi ha afectat notablement als investigadors, i hi ha problemes amb els pagaments de les quotes de les seves recerques. Però els investigadors no es rendeixen i segueixen investigant.

La ciència és el motor del coneixement, l’origen i la societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada